ΔΙΕΘΝΗ-FYROM

Μίκης Θεοδωράκης: Πικρό αντίο, του Γ. Λακόπουλου

mikis«Μίκη αλλάζεις την Ιστορία» φώναζαν  κάποιοι στο συλλαλητήριο την ώρα που ο Μίκης Θεοδωράκης διάβαζε στους συγκεντρωμένους ένα παράλογο  κείμενο. Πράγματι αλλάζει την ιστορία:  τη δική του. Ο Αρχάγγελος που άπλωνε τα τεράστια χέρια του στις μεγάλες συναυλίες για να διευθύνει τα μεγάλα έργα του, δεν υπάρχει πια.

Περισσότερα...

Δήλωση - παρέμβαση Σημίτη για τα Σκόπια

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΚΑΙ ΥΓΙΗΣ, ΠΑΡΑ ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ, του Σταύρου Ακριτίδη*

akritidis

Είναι πραγματικά υπαρκτό το δίλλημα ανάμεσα στην σύνθετη ονομασία και την απάλειψη του όρου Μακεδονία έστω και σαν παράγωγο του ονόματος της ΠΓΔΜ;

Ας συνοψίσουμε λοιπόν την κατάσταση.

Η ΠΓΔΜ έχει το όνομα Μακεδονία σαν περιφέρεια της γιουγκοσλαβικής ομοσπονδίας απ’ το 1945 ενώ γίνεται συνταγματική της ονομασία απ’ την ίδρυσή της σαν κράτος το 1992.

Περισσότερα...

Ζάεφ: Αισιοδοξία για την επίλυση της ονομασίας της πΓΔΜ

zaefΣύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας όπου εξετάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις.

Περίπου έξι ώρες διήρκησε η σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας της ΠΓΔΜ, στην οποία εξετάσθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του ονόματος και το πλαίσιο για την επίλυση του ζητήματος αυτού, που παρουσίασε στις 17 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Περισσότερα...

Μάθιου Νίμιτς: Υπάρχει δυναμική για συμφωνία, του Αθ. Έλλι

nimits

"Ιστορικής σημασίας" χαρακτηρίζει τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ ο μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, μιλώντας στην "Κ" λίγο πριν την άφιξή του στην Αθήνα και στα Σκόπια, όπου το επόμενο τριήμερο θα έχει επαφές με τις δύο κυβερνήσεις για την προώθηση της πρωτοβουλίας του.

Άρθρα στην κατηγορία Διεθνή-FYROM