ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΕΡΗ ΕΥΡΩΠΗ

diardhΟι ευρωεκλογές διεξάγονται σε μια περίοδο που η Ευρωπαϊκή Ένωση κλονίζεται ως αποτέλεσμα του δημοκρατικού ελλείμματος και της αποτυχίας της να διασφαλίσει τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των ευρωπαϊκών λαών.

Εξελίσσεται απειλητικά μια αντανακλαστική ροπή προς τα δεξιά. Ενισχύονται οι δυνάμεις της ακροδεξιάς και του εθνικισμού, ενώ και δυνάμεις της κεντροδεξιάς  υιοθετούν ψηφοθηρικά μεγάλο μέρος αυτής της επικίνδυνης ατζέντας. Έτσι αποκτούν δυναμική οι φυγόκεντρες τάσεις και εμφανίζονται διαλυτικά φαινόμενα.

Περισσότερα...

"Έφυγε" ο Στέφανος Ιωακειμίδης

st.iakimidisΈνας υπέροχος άνθρωπος, συνεπής αγωνιστής του αντιδικτατορικού αγώνα. Αν και ήξερε πόσο θα κόστιζε η ενεργή συμμετοχή του, ακολούθησε αυτό που ο νους και η καρδιά του πρόσταζαν.  Οργανώθηκε και πρόσφερε τις υπηρεσίες του μέσα από τις γραμμές του Πατριωτικού Μετώπου Θεσσαλονίκης (ΠΑΜ). Με τις γνωριμίες που είχε από τη συμμετοχή του στο Φοιτητικό Κίνημα, τις αξιόλογες γνώσεις και το κύρος που διέθετε, γρήγορα ανοίχτηκε σε χώρους άγνωστους για την τότε παραδοσιακή αριστερά και έφερε θετικά αποτελέσματα.

Περισσότερα...

Η ώρα του Σταύρου. Η ιστορική του ευθύνη είναι μεγάλη, δυσανάλογη προς το μέγεθος και την ιστορία του κόμματός του

theodorakisΠαρακολουθούμε αυτές τις μέρες μια άγρια προσπάθεια επηρεασμού των βουλευτών του Ποταμιού, ορισμένες φορές με εκφάνσεις κανιβαλισμού (π.χ. Δανέλλης), προκειμένου να μην κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο. Αυτό είναι απολύτως κατανοητό όταν προέρχεται από εθνικιστικές και δεξιές δυνάμεις, είναι όμως τουλάχιστον παράδοξο όταν οι φορείς αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί-ευρωπαϊστές.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

dadeΤο Δίκτυο Αριστερών Δημοκρατών καταδικάζει από θέση αρχής τις αντισυγκεντρώσεις απ όπου κι αν προέρχονται. Σ αυτό το πλαίσιο καταδικάζει και όλες τις προκλήσεις και τις απειλές εναντίον της συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, που θα γίνει την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη με ομιλητή τον πρωθυπουργό.

Περισσότερα...

Τοποθέτηση του Δικτύου Αριστερών Δημοκρατών στην εκδήλωση της ΕΚΙΕΑ 30/5/18

diardhΟ Αντώνης Μιχαλάκης μίλησε στην εκδήλωση της ΕΚΙΕΑ με θέμα: ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ: Αριστερά - Προοδευτική Διακυβέρνηση, που έγινε στη Θεσσαλονίκη στις 30/5/18, ως εκπρώσοπος του Δικτύου Αριστερών Δημοκρατών. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στα παρακάτω:

Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Χαιρετίζουμε την εκδήλωση. Επιδιώκοντας να συμβάλλουμε στο διάλογο θα αναφερθούμε σε 3 θέματα.

Το πρώτο θέμα είναι η σημασία της προοδευτικής πολιτικής σήμερα.

Πιστεύουμε ότι η προοδευτική πολιτική χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τις αιτίες που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία και όχι για επιφέρει μια πολιτική και κοινωνική ανακατανομή των ωφελημάτων της κυβερνητικής εξουσίας.

Περισσότερα...

Άρθρα στην κατηγορία Πολιτική