ΠΟΛΙΤΙΚΗ

panosdΈνας από  τους πιο σημαντικούς της   «Δρακογενιάς» (όπως τη σηματοδότησε ένας κορυφαίος της ο Λεωνίδας Κύρκος) της Αντίστασης και του αγώνα για την κοινωνική αλλαγή και απελευθέρωση.

Ο Πάνος Δημητρίου ήταν πρωταγωνιστής της γενιάς του στο χώρο του Κομμουνιστικού και Αριστερού Κινήματος, Σύμβολο του αγώνα για την ανανέωσή του, νηφάλιος στοχαστής της πορείας του, προσιτός και προσηνής σε όλους μας.

Αφιέρωσε τη ζωή του σε αυτή τη διαδρομή σε καιρούς δύσκολους με ότι αυτό σήμαινε. Στάθηκε κριτικά απέναντι στο αδιέξοδο της πορείας του Κομμουνιστικού Κινήματος και αγωνίσθηκε για την ανανέωσή του.

Μέχρι το τέλος του αγωνιούσε και ρωτούσε για την πορεία της χώρας και της Αριστεράς πιστεύοντας πάντα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο εισαγωγικό του σημείωμα ο Φίλιππος Ηλιού στο βιβλίο παρακαταθήκη του  Πάνου Δημητρίου με τον τίτλο «ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ», ότι οι δρόμοι των κοινωνικών αγώνων και του σοσιαλισμού εξακολουθούν να παραμένουν οι δρόμοι του μέλλοντος και της ελπίδας, οι δρόμοι που θα ξανάπερνε αν γινόταν όλα να ξεκινήσουν πάλι από την αρχή. 

Άρθρα στην κατηγορία Πολιτική