ΔΙΟΔΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣΙάσων Μπάντιος - Την δημιουργία διοδίων στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής πρότεινε πρόσφατα ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής της διοίκησης Τζιτζικώστα, κ. Γιάννης Γιώργος σε συνάντηση που είχε πρόσφατα με ξενοδόχους της Χαλκιδικής.

Σε μια περιοχή που κάθε καλοκαίρι επιλέγουν για τις διακοπές τους χιλιάδες κατοίκους της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, με βασικό γνώμονα την όμορφη θάλασσα σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος διακοπών σε σχέση με τα ελληνικά νησιά, ο Αντιπεριφερειάρχης προτείνει ένα μέτρο το λιγότερο… παράλογο, που θα ανεβάζει το κόστος παραμονής των επισκεπτών.

Σε μια χώρα που το οδικό της δίκτυο έχει εκατοντάδες σταθμούς διοδίων με ακριβό αντίτιμο, ένας από τους λίγους προορισμούς που έχει μείνει «ελεύθερος», ένα τέτοιο μέτρο θα ήταν καταστροφικό για την τοπική οικονομία της Χαλκιδικής, καθώς θα έπαυε να είναι η σίγουρη επιλογή του Σαββατοκύριακου, αλλά και όλων των διακοπών, για τους κατοίκους της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Ο κ. Γιώργος από την πλευρά του μιλώντας στο stokokkino.gr υποστήριξε την πρόταση του Προέδρου των ξενοδόχων της Χαλκιδικής, δηλώνοντας ότι «η πρόταση βασίζεται σε μια λογική αποκατάστασης, βελτίωσης και συντήρησης του οδικού δικτύου της Χαλκιδικής».

«Το δίκτυο της Χαλκιδικής δέχεται ανεπανόρθωτη φθορά εξαιτίας της τεράστιας κίνησης που δέχεται τους καλοκαιρινούς μήνες. Εάν επρόκειτο τα συγκεκριμένα χρήματα να μπουν στο ταμείο του Νομού Χαλκιδικής για να διατεθούν αποκλειστικά και μόνο για την συντήρηση των δρόμων της Χαλκιδικής τότε μονάχα να μπουν τα διόδια» σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής.

Όπως ο ίδιος τόνισε, δεν είναι θέμα της Περιφέρειας η κανονική χρηματοδότηση για την επισκευή των δρόμων, είναι θέμα δημοσίων επενδύσεων το οποίο βρίσκεται στο μηδέν. «Ετησίως ενώ χρειαζόμαστε περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ να παίρνουμε λιγότερο από ένα εκατομμύριο. Δεν υπάρχουν χρήματα για να συντηρηθεί αυτή τη στιγμή επαρκώς το δίκτυο» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πάντως ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει λάβει χρηματοδότηση και στο απελθόν ΕΣΠΑ αλλά θα λάβει και από το νέο, για την δημιουργία οδικών δικτύων.

ΠΗΓΗ: stokokkino.gr

Άρθρα στην κατηγορία Τοπικά