Στρατόπεδο ΑναγνωστοπούλουΠου πρόκειται να γίνει κέντρο υποδοχής προσφύγων

Μετά τις χθεσινές κινητοποιήσεις των κατοίκων, μετέβησαν σήμερα στο στρατόπεδο ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Νίκος Παυλίδης, μαζί με τον διοικητή του Γ' Σώματος Στρατού, Ηλία Λεοντάρη, και τον γενικό επιθεωρητή Β.Ελλάδας της Αστυνομίας, Δημήτρη Σοφιό.
Εκεί, ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών καθώς και για τις αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής. Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Φάμελλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ θα επικοινωνήσει με τις τοπικές κοινωνίες, με την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία για να υπάρξει η καλύτερη δυνατή πληροφόρηση ως προς το τι ακριβώς θα γίνει στην περιοχή.

Ο κ. Φάμελλος σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει δύο σημαντικές υποχρεώσεις· πρώτον να τηρήσει τις διεθνείς συνθήκες και να δείξει αλληλεγγύη στις προσφυγικές ροές και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει όλες εκείνες τις υποδομές, οι οποίες θα πρέπει να είναι άρτιες για την υγεία των ανθρώπων που θα φιλοξενηθούν, χωρίς να δημιουργούν ταυτόχρονα προβλήματα και να επιβαρύνουν τις τοπικές κοινωνίες.

Οι πρόσφυγες θα μένουν στο εν λόγω κέντρο φιλοξενίας για τρεις ημέρες. Θα είναι οικογένειες και δεν ισχύουν οι φήμες περί εγκληματικών στοιχείων ή ανθρώπων που έχουν ασθένειες μολυσματικές, οι οποίες μπορεί να μεταδοθούν, σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωσε ότι υπάρχει παραπληροφόρηση -η τοπική κοινωνία δεν είναι σωστά πληροφορημένη- γι' αυτό και κάποιοι από τους κατοίκους αντέδρασαν με τον τόπο που αντέδρασαν. Προς την κατεύθυνση της σωστής πληροφόρησης, όπως τονίστηκε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες. «Δεν θα χαρίσουμε στο φασισμό τη λειτουργία της κοινωνίας. Θα κάνουμε τον δημόσιο διάλογο, τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια συστατικό στοιχείο της καθημερινότητας» δήλωσε ο κ. Φάμελλος.

ΠΗΓΗ: newsfish.gr

Άρθρα στην κατηγορία Τοπικά