Μιλτιάδη ΒογιατζήΜιλτιάδη Βογιατζή, δημότη Δήμου Δέλτα & μέλος του Δικτύου Αριστερών Δημοκρατών
Η ουσία της πολιτικής βρίσκεται στο ΠΩΣ και όχι στο ΤΙ.
Το ουσιαστικό πολιτικό ζήτημα είναι ΠΩΣ(;) θα συμπαρασταθούμε με τις μικρές μας δυνατότητες σαν τοπική κοινωνία, σ’ ένα μέρος αυτών των φοβισμένων, καταπονημένων και κυνηγημένων ανθρώπων που οι περισσότεροι έχουν και παιδιά μαζί τους.
Αναγκαστικά τίθενται ερωτήματα στα παρακάτω:

1. Πως αποδεικνύεται η «προσέγγιση του θέματος με ευαισθησία» της τοπικής μας κοινωνίας;
2. Πως αποδεικνύεται «η ανάληψη του μεριδίου που μας αναλογεί εφόσον υπάρχει διάχυση σε περισσότερους Δήμους, σύμφωνα με την πρόταση της ΠΕΔ και της ΠΚΜ, και φυσικά σωστή υλοποίηση σε κατάλληλο χώρο»;
3. Πως διεκδικούμε «τη διασφάλιση ανθρωπιστικών προδιαγραφών για τους πρόσφυγες» ;
Μπορούμε να αναλωθούμε σε ατέρμονες συζητήσεις πέριξ του «ΤΙ» (προϋποθέσεις για να συμμετάσχουμε στην προσπάθεια λύσης του προβλήματος). Αυτές όμως δεν θα είναι παρά το άλλοθι να καταλήξουμε στην «άρνηση να συναινέσουμε στη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης (Relocation Camp) στα όρια του Δήμου μας»
Οι καιροί ου μενετοί. Αυτό ισχύει τόσο για την Κεντρική Διοίκηση όσο και για τις τοπικές Διοικήσεις. Ισχύει όμως και για τον καθένα από εμάς ξεχωριστά.
Όλοι αυτοί οι κακότυχοι άνθρωποι εμμένουν σ’ ένα και μοναδικό πράγμα. Θέλουν να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους.
Θα τους γυρίσουμε τη πλάτη; Θα τους το αρνηθούμε;
Ως Δήμος Δέλτα ας γίνουμε μέρος της λύσης του προβλήματος και όχι αρνητές της λύσης.
Η Δημοτική αρχή ας υποδείξει άμεσα, τον κατάλληλο χώρο που κρίνει πως πληροί τις αξιοπρεπείς προϋποθέσεις φιλοξενίας όπως αρμόζει σ’ ένα Ευρωπαϊκό κράτος. Έναν χώρο για να φιλοξενηθούν ταυτοποιημένες οικογένειες προσφύγων 500 περίπου ανθρώπων.
Ταυτόχρονα ας γίνει η Δημοτική αρχή αλλά και εμείς ως δημότες του Δήμου Δέλτα αυστηροί τοποτηρητές των παραλήψεων της Κεντρικής Διοίκησης στα θέματα της μετεγκατάστασης, εάν αυτές προκύπτουν.
Και ένας πρόσφυγας να σωθεί, ένα παιδί να γλυτώσει, κάποιοι από εμάς θα έχουν λυτρώσει τη ψυχή τους.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΡΙΣΚΑ ΠΟΥ (ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ) ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΑΒΛΕΨΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ .

ΥΓ. Ας καταγραφούν οι απόψεις μου ως «ρωγμή» στο επικρατούν (;) τοπικό δημόσιο αίσθημα. Η πρόθεσή μου ΔΕΝ είναι να ερεθίσω ούτε να προκαλέσω τους έχοντες διαφορετική από τη δική μου άποψη.

Άρθρα στην κατηγορία Τοπικά